De werking

Cool-earplugDe werking:

Cool-earplugs zijn gemaakt van een zeer hoogwaardige en duurzame rubber, die bij het inbrengen in het oor door de lichaamstemperatuur de vorm aannneemt van de gehoorgang. Dit wordt ondersteund door de speciale vorm van de kop van de oordop, die zich open vouwt tijdens het plaatsen van Cool-earplugs in het oor. Eenmaal in het oor geplaatst zorgt de Cool- earplug voor een optimale afsluiting van de gehoorgang en volgt de oordop elke beweging van het oor. Dit in tegenstelling tot oordoppen van hardere rubbersoorten of harde oordoppen. Cool-earplugs zijn getest en goedgekeurd volgens de Europesche Norm EN 352-2 2002, Notified body No. 0403 (Lees hier het testrapport )

De demping:

Cool-earplugs dempen gemiddeld met 20dB of 25dB en hebben een SNR84 waarde van 23/25dB over alle frequenties. Voor de geïnteresseerde lezer is een compleet testrapport bijgesloten dat werd uitgevoerd door een officiële instantie. In onderstaande grafiek wordt de demping in functie van de frequentie weergegeven door de bovenste lijn. Opvallend is hierbij dat de demping over het gehele frequentie bereik nagenoeg identiek is. Dit komt door de excellente filter in Cool-earplugs.

Dempling

Gebruikte materialen en eigenschappen:

Cool-earplugs zijn gemaakt uit zeer hoogwaardige kunststoffen. De filter is van ABS, waaromheen een rubber (thermoplastisch elastomeer) is gespoten. Deze rubber is hypoallergeen, wat betekent dat allergische reacties met de huid uitgesloten zijn. Beide kunststoffen zijn trouwens medisch toegelaten en Cool-earplugs dragen een CE keurmerk.

Aanbrengen van Cool-earplugs:

AanbrengenOor

Schoonmaken:

Cool-earplugs zijn bedoeld voor meervoudig gebruik. Cool-earplugs zijn innovatief, hip en duurzaam. Na gebruik kan de oordop onder de kraan gewassen worden. Vindt u dat te lastig, dan kunnen de Cool-earplugs gewoon schoongemaakt worden in de vaatwasser.Omdat de kop van Cool-earplugs geloten zijn blijft er geen cerumen (oorsmeer) achter in oordop. Regelmatig schoonmaken is dan ook overbodig. Extra voordeel is een verminderde kans op een bacteriele infectie omdat zich geen cerumen in de oordop achterblijft.

Koker medium          medium koker   medium Koker zwart   Medium koker zwart

Naast alle boven genoemde voordelen, zijn Cool-earplugs multifunctioneel. U koopt een oordop, die breed toepasbaar is en wordt dus niet gedwongen om voor elke toepassing een aparte oordop aan te schaffen. Ook zijn Cool-earplugs duurzaam, door het gebruik van zeer hoogwaardige kunststoffen. Cool-earplugs worden geleverd in een klein en handig opbergdoosje. Een handige aluminium opbergkoker is tevens verkrijgbaar. Tot slot is de prijs van Cool-earplugs gemiddeld genomen lager dan vergelijkbare, professionele oordoppen met filter, wat toch ook tot de voordelen gerekend mag worden.

Cool colorsCool colors

  

Cool-earplugs treft u aan in uw apotheek, muziekwinkel, bouwmarkt, groothandel maar ook op uw festival in Nederland en België waaronder Pinkpop, Bospop, Madness, Koppelpop, Groove Garden, MoulinBlues, Solar, The qontinent, Elements, etc..