Werken

Submitted byadmin onma, 12/17/2018 - 16:53

Op de werkvloer worden doorgaans otoplastieken of schuimrubber dopjes gedragen. Beide soorten gehoorbescherming kunnen voldoen. Cool-earplugs voegt echter wat extra's toe aan het dragen van gehoorbescherming op de werkvloer:.

Schuimrubber dopjes worden weggegooid en kosten op jaarbasis al gauw 50-100 euro/medewerker. Ze sluiten het oor af voor communicatie.
Otoplastieken zijn relatief duur in aanschaf en de harde otoplastieken geven niet mee bij vervorming van de gehoorgang (lekkage geluid). 
Cool-earplugs hebben een hoog draagcomfort en dempen het geluid terwijl de geluidkwaliteit blijft. Telefoneren zonder Cool-earplugs te verwijderen is dan ook geen enkel probleem.
Cool-earplugs zijn zeer hygienisch. Ze zijn eenvoudig schoon te maken en vanwege de gesloten constructie is de kans op een bacteriele infectie door oorsmeer (cerumen) uitgesloten.
Cool-earplugs zijn trendy. Cool-earplugs won de designprijs 2012 in Europa. 
Cool-earplugs zijn multifunctioneel. Na het werk gaan ze mee in de tas voor te sporten, of mee naar een concert, etc... Het gebruikgemak van Cool-earplugs bevordert het veilig en verantwoord omgaan met gehoorbescherming. 
 

Decibel80dB: een werkgever verplicht is om gehoorbescherming beschikbaar te stellen aan een werknemer bij het werken in een geluidsniveau van 80dB. Een geluid van 80 dB kan tot 8 uur achter elkaar worden aangehoord, zonder gehoorbeschadiging te veroorzaken. Dit geluid is te vergelijken met het geluid van een haardroger.

83dB: een werknemer maximaal 4 uur zonder gehoorbescherming mag werken. Anders is de kans op gehoorbeschadiging erg groot.

85dB of hoger: een werknemer verplicht is om de gehoorbescherming ook echt te dragen. Bij een geluid van 110 dB kan acute gehoorschade optreden. Deze geluidssterkte komt al snel voor tijdens dance events, concerten of in de discotheek, maar ook van een bladzuiger bij het verwijderen van tuinafval.

Cool-earplugs Blue