Toepassingen

Muziek


Concerten & uitgaan

Afhankelijk van de geluidsterkte en de tijd dat men is bloot gesteld riskeert men boven 80dB permanente of tijdelijke gehoorschade.

Een toename van 20dB betekent dat de amplitude van het geluid 100 X toeneemt. Dit is dus geen lineaire schaal.
Bij een concert ondergaat men al gauw 100dB of meer en toch draagt gemiddeld maar 15% van de bezoekers tussen 18-28 jaar deugdelijke gehoorbescherming. Gemiddeld genomen heeft meer dan 50% van de bezoekers last van een pieptoon in de oren na het concert.

Meestal verdwijnt de pieptoon na een tijd, maar bij permanente schade blijft deze pieptoon aanwezig...…voor altijd!
Indien men Cool-earplugs correct draagt reduceert men het risico op een gehoorbeschadiging, zonder dat de geluidkwaliteit wordt aangetast.

Cool-earplugs "turn the volume down but keep the sound quality". Dat is waar Cool-earplugs voor staat en dat is de reden waarom Cool-earplugs 20dB en/of 25dB uitermate geschikt zijn voor alle muziekliefhebbers (feesten, festivals, concerten, muzikanten...).

Mark Vergoossen over Cool-earplugsMark Vergoossen, professioneel gitarist over Cool-earplugs: Cool-earplugs hebben een excellente pasvorm en sluiten de gehoorgang meteen perfect af. Toch kan ik alle omgevingsgeluiden goed onderscheiden en gewoon communiceren met andere bandleden terwijl ik de Cool-earplugs gebruik. Het opbergdoosje is erg handig en je stopt de Cool-earplugs zo in je zak zonder dat je er last van hebt. Dat Cool-earplugs duurzaam zijn, voor deze lage aanschafprijs, maakt Cool-earplugs erg aantrekkelijk voor alle toepassingen waarin Cool-earplugs gebruikt kunnen worden.  En zoals begrepen van de producent van Cool-earplugs, zijn ze geschikt voor alle toepassingen.

Mark in BloYaTop: https://www.youtube.com/user/mark27574

 

Igor Hobus bekend van de Heideroosjes, Spider Igor Drums en Drumworld & Cool-Earplugs

   

  

 

 

 

 

 

 

 

Reizen


Kent u dat gevoel, dat u opgesloten zit in een luidruchtig vliegtuig? Of dat u een hotelkamer of appartement hebt geboekt dat gehorig is en uw nachtrust verstoord?

Cool-earplugs is ook dan DE oplossing om u af te sluiten voor omgevingsgeluiden. Omgevingsgeluiden, slecht geïsoleerde  hotelkamer, geluidshinder van de airco, etc...

Cool-earplugs zorgt dat u ongestoord kunt genieten van uw reis en uw verblijf.  

Slapen


Wie wil er nu niet genieten van een goede en gezonde nachtrust. Onderzoek heeft uitgewezen dat bijna een derde van de bevolking wel eens slecht slaapt, door geluidshinder. En niets is zo vervelend (en ongezond) als een verstoorde nachtrust. 

Cool-earplugs zijn uw beste vriend en bieden de uitkomst tegen een luidruchtige omgeving die uw nachtrust kan verstoren. Het geluidvolume wordt verlaagd, zodat omgevingsgeluiden u niet langer uit uw slaap houden. Ook handig bij snurkende partners. 

Door de speciale vormgeving wordt het dragen van Cool-earplugs ook gedurende de hele nacht als comfortabele ervaren. U merkt kort na het inbrengen van Cool-earplugs al niet meer dat u Cool-earplugs gebruikt. Zie voor de positieve feedback van Cool-earplugs gebruikers voor nachtrust onze Facebook pagina.

Sporten


Ook bij diverse sporten is het dragen van gehoorbescherming een aanrader.

Cool-earplugs kunnen bij motorsport, schietsport en alle andere sporten waarbij een te hoge geluidbelasting bestaat gebruikt worden, afhankelijk van de mate van geluidbelasting. Daarnaast zijn Cool-earplugs vanwege de gesloten vorm uitermate geschikt voor alle watersporten.

 

 

Werken


Op de werkvloer worden doorgaans otoplastieken of schuimrubber dopjes gedragen. Beide soorten gehoorbescherming kunnen voldoen. Cool-earplugs voegt echter wat extra's toe aan het dragen van gehoorbescherming op de werkvloer:.

  • Schuimrubber dopjes worden weggegooid en kosten op jaarbasis al gauw 50-100 euro/medewerker. Ze sluiten het oor af voor communicatie.
  • Otoplastieken zijn relatief duur in aanschaf en de harde otoplastieken geven niet mee bij vervorming van de gehoorgang (lekkage geluid). 
  • Cool-earplugs hebben een hoog draagcomfort en dempen het geluid terwijl de geluidkwaliteit blijft. Telefoneren zonder Cool-earplugs te verwijderen is dan ook geen enkel probleem.
  • Cool-earplugs zijn zeer hygienisch. Ze zijn eenvoudig schoon te maken en vanwege de gesloten constructie is de kans op een bacteriele infectie door oorsmeer (cerumen) uitgesloten.
  • Cool-earplugs zijn trendy. Cool-earplugs won de designprijs 2012 in Europa. 
  • Cool-earplugs zijn multifunctioneel. Na het werk gaan ze mee in de tas voor te sporten, of mee naar een concert, etc... Het gebruikgemak van Cool-earplugs bevordert het veilig en verantwoord omgaan met gehoorbescherming. 

 

80dB: een werkgever verplicht is om gehoorbescherming beschikbaar te stellen aan een werknemer bij het werken in een geluidsniveau van 80dB. Een geluid van 80 dB kan tot 8 uur achter elkaar worden aangehoord, zonder gehoorbeschadiging te veroorzaken. Dit geluid is te vergelijken met het geluid van een haardroger.

83dB: een werknemer maximaal 4 uur zonder gehoorbescherming mag werken. Anders is de kans op gehoorbeschadiging erg groot.

85dB of hoger: een werknemer verplicht is om de gehoorbescherming ook echt te dragen. Bij een geluid van 110 dB kan acute gehoorschade optreden. Deze geluidssterkte komt al snel voor tijdens dance events, concerten of in de discotheek, maar ook van een bladzuiger bij het verwijderen van tuinafval.

Zwemmen


Cool-earplugs zijn de enige oordopjes die multifunctioneel zijn. Cool-earplugs zijn in die zin uniek ! Vanaf nu geen aparte oordopjes meer voor werk, voor nachtrust, etc...

Cool-earplugs zijn multifunctioneel in gebruik en het zijn de enige oordopjes die ook nog geschikt zijn voor de watersport, terwijl ze goedkoper zijn dan de gemiddelde oordop met filter. Dit komt doordat Cool-earplugs een afgesloten filter bevatten, wat deze oordop ook nog waterdicht maakt. Cool-earplugs zijn niet alleen waterdicht maar ook heel eenvoudig schoon te maken. Heb je even geen zin om ze zelf schoon te maken, dan stop je ze gewoon in de vaatwasser.